Социални придобивки в корпоративния свят | Блогът на Идънред
България
България

Проучване: Социални придобивки за служители

16.06.2020

Проучване: Социални придобивки за служители

ваучер храна

Защо ваучерите за храна са сред най-предпочитаните социални придобивки за служители?

За да разберем какво е мястото на социалните придобивки в българските компании и защо ваучерите за храна са сред най-предпочитаните, ние от Идънред България проведохме проучване. То включва 300 служители от случайно избрани компании.

Резултатите от него сочат, че повече от половината от работодателите предлагат социални придобивки на своите служители. Най-популярни сред тях са ваучерите за храна. След тях се нарежат картите за спорт, различни видове застраховки, обучения и допълнително здраво осигуряване. 

Каква е тенденцията при социалните придобивки за служители?

Други видове социални придобивки като – подаръци за служителите или за децата им, преференциални жилищни заеми, допълнителни обезщетения при наранявания, организиране на специални събития от компанията, почивка за служителите и техните семейства, са минимални или въобще не се предлагат. Сред участниците в проучването.

Почти всички компании, с над 500 служители, предлагат социални придобивки за своите работници. Забелязва се тенденция, че по-големите компании са по-склонни да предоставят допълнителни социални придобивки. Над 71% от фирмите с персонал между 81 и 250 души го правят. При компаниите с от 10 до 81 служители процентът намалява до 34%. Едва 10% от фирмите с под 10 служители предоставят социални придобивки. 

blog post study

Какви са социалните придобивки за служители от Edenred?

Повече от 15 години Идънред България предлага различни видове социални придобивки и има най-голямата търговска мрежа в страната с над 10 000 обекта. Според допълнителни проучвания 94% от клиентите биха препоръчали Идънред България. Това биха направили и 100% от компаниите с над 250 човека.
А ето и основните причини, подари които Идънред България печели толкова голямо доверие:

  • На първо място е освободеният режим от данъци и осигурителни вноски за различните видове социални придобивки.
  • След това е възможността за мотивиране на служителите с ваучери за храна или други социални придобивки.
  • Другите причина са: по-добър имидж за работодателя, упражняване на социална политика, както и по-лесно привличане на нови кандидати за работа.

На Идънред България вече се довериха над 2700 корпоративни клиенти, които успешно развиват своя бизнес! Ако желаете да научите повече за системата за ваучери за храна, разгледайте нашата секция Ваучери за храна

Научете повече за последните новини за ваучерите за храна.