Incentivo – програми за мотивация на клиенти и партньори
България
България

Incentivo – програми за лоялност и мотивация на клиенти и партньори

10.02.2022

Incentivo е платформа, чрез която компаниите изграждат програми с цел стимулиране на повторяеми продажби сред своите партньори или крайни клиенти, като ги награждават за тяхната лоялност.

incentivo- incentive and motivational programs for b2b clientsЛоялността на потребителите и партньорите е един от най-ключовите показатели за компаниите, които търсят устойчивост и бизнес развитие. Идънред България непрестанно следи бизнес процесите в страната и наблюдава развитието на своите клиенти и партньори. Забелязахме голяма нужда от промяна в съществуващите модели за стимулиране на продажбите. Затова решихме да обединим силите си с Медияпост Хит Мейл и да създадем напълно нова платформа за изграждане на програми за лоялност, която да отговаря на променящата се бизнес среда и да води до реални резултати.

Какво представлява платформата за изграждане на лоялни програми – Incentivo?

Incentivo е платформа, чрез която компаниите изграждат инсентив програми с цел стимулиране на повторяеми продажби сред своите партньори или крайни клиенти, като ги награждават за тяхната лоялност. Платформата е разработена чрез съвместните усилия на Идънред и Медияпост Хит Мейл и e базирана на общия ни доказан международен опит.

Платформата предлага гъвкави модули, според нуждите на клиента, както и възможност за разработка на нови. Освен това комбинира предплатената презареждаема карта за награда на Идънред и технологичната и маркетингова експертиза на Медияпост Хит Мейл при разработване на програми за лоялност. Това позволява на бизнеса да разполага с гъвкаво цялостно технологично решение, както и най-предпочитаната награда, с която да стимулира участниците в лоялните програми. Наши анализи показват, че все повече компании залагат на такъв тип награда, която дава възможност на потребителя сам да избере своята награда според своята нужда. Картата награда на Идънред е именно такъв инструмент.

Как работи Incentivo?

Гъвкавата платформа Incentivo може да работи по различни начини, но тук ще се спрем на най-разпростанения и търсен. Срещу доказателство за направена покупка (касов бон, уникален код, фактура и др.), вместо стандартните физически награди, компаниите предоставят на клиентите и партньорите си презареждаема карта Mastercard, осигурена от Идънред. Картата може да бъде персонализирана по ваш избор. Тя се зарежда от Вас и може да се използва при покупки на ПОС терминал, както и за онлайн пазаруване. Възможно е картата да бъде заключена за потребление само в даден обект или верига.

Платформата на Incentivo има модулен характер, който предоставя огромни възможности за избор на механизъм за валидиране на доказателствата за покупка. От избрания механизъм зависи и нивото на автоматизация на съобщенията до клиентите, което улеснява процеса и спестява значителен човешки и финансов ресурс на компаниите.

Предимствата на платформата Incentivo за организаторите

Програмата за лоялност Incentivo помага на организаторите да намалят разходите, свързани със складиране и транспортиране на физически награди, като вместо тях изберат модерно и лесно за управление решение. Картите се презареждат с избрана от организатора сума или спрямо активността на потребителите. Това може да се случва на предварително уточнен период от време или по избран от клиента начин.

Платформата Incentivo е изключително гъвкава и отворена. Тя може да се използва както за дългосрочни и многократни програми, така и за еднократни промоционални активности. Към нея могат да се добавят и множество допълнителни функционалности, като нива с натрупване на точки, моментни награди, томболи и много други. Платформата предоставя и модули, с които допълнително да ангажирате участниците в програмата.

Кои бизнеси имат полза от изграждане на програма за лоялност с Incentivo?

Програмите за лоялност са подходящи за производители и дистрибутори на бързооборотни стоки, вериги търговски обекти, телекомуникационни компании и много други. С помощта на платформата на Incentivo, те могат лесно да управляват и проследяват отношенията си с клиентите и да правят анализи в реално време. Всички движения на средства, както и активността на потребителите, се регистрират автоматично и могат лесно да бъдат проследени. Доказателствата за покупка се съхраняват в удобен електронен архив и са достъпни по всяко едно време.

При нужда от детайлни справки, платформата осигурява подробни отчети с възможност за бърз експорт на данните. Структурата и форматът им са изцяло съобразени с изискванията на съответната компания и гарантират пълна прозрачност.

Защо да изберете програми за лоялност в платформата Incentivo от Edenred България и Медияпост Хит Мейл?

Платформата Incentivo ви предлага цялостно решение за създаване на програми за лоялност, стимулиране на продажбите и промоционални активности. Тя обединява дигиталната платформа на Медияпост Хит Мейл и презареждаемата Идънред Mastercard. Възползвайте се от възможността да наградите лоялните си клиенти и партньори и да стимулирате продажбите, като същевременно с това намалите разходите на компанията.

Свържете се с нас, за да разберете повече за това как можете да използвате Incentivo програмите за лоялност, за да подобрите резултатите на своя бизнес. Екипите на Идънред и Медияпост Хит Мейл са готови да ви съдействат при необходимост от консултация за това как работи програмата, за техническа интеграция с външни системи и за всичко, което трябва да знаете за платформата Incentivo.