Коледните подаръци на Edenred Bulgaria в подкрепа на пчеларството
България
България

Коледните подаръци на Edenred Bulgaria в подкрепа на българското пчеларство

07.12.2022

Тази година за Коледа „Идънред България“ реши да дари сумата, предвидена за коледните подаръци на клиентите си, в подкрепа на българското пчеларство, като осинови три кошера от платформата „Истински мед“.

Весели и сладки празници от Edenred Bulgaria

Коледните подаръци от „Истински мед“ са начин да помогнем на пчелите

Kоледните подаръци за клиентите на „Идънред България“ тази година са в подкрепа на българското пчеларство. Вместо да харчим за излишни вещи, решихме за Коледа да осиновим три кошера от платформата „Истински мед“.

Сертификат за осиновени кошериПлатформата е проект на „Бии Смарт Текнолоджис“ АД. Неговата цел е да подкрепи българското пчеларство и популацията на пчелите в България. За да помогне на пчеларите и на пчелите, компанията изкупува пчелни продукти на справедлива цена от избрани български производители. Пчеларите в платформата на „Истински мед“ са избрани заради устойчивия си начин на отглеждане на пчелите и споделят мисията за опазване на този жизненоважен биологичен вид.

В синхрон с политиката за подобряване на качеството на живот на местните общности на Edenred, програмата „Осинови кошер“ осигурява подкрепа за пчеларите, които полагат грижи за осиновените кошери и ги стимулира да умножават популацията на пчели в техния регион. 

Подаръците ни за Коледа тази година са в подкрепа на фирмената политика за корпоративна социална отговорност

Идънред България следва програмата на Групата за корпоративна социална отговорност. Тази програма има за цел да подпомогне обществото в три основни направления: Подобряване на качеството на живот, Опазване на околната среда и Отговорно създаване на стойност чрез продуктите и услугите на компанията. Идънред България се ангажира също в комуникацията на теми като разхищение на храна и здравословно хранене. 

В лицето на платформата „Истински мед“ припознахме партньор, който изповядва сходни ценности. Щастливи сме, че осиновявайки кошери и избирайки мед от „Истински мед“ за коледните подаръци на клиентите на Edenred Bulgaria тази година, изпълняваме целите си за опазване на околната среда, подкрепа на местните общности и здравословното хранене.

Защо за Коледа избрахме да подкрепим пчелите?

С Коледните си подаръци „Идънред България“ избра да подкрепи пчелите, защото те са безценни за опазването на нашата природа и защото продуктът, който произвеждат, е незаменим в здравословния хранителен режим. 

Партньорство между Идънред България и Истински медПчелите са едни от най-важните работещи животни по света, защото опрашват растенията. Без тази услуга на пчелите, хората щяха да живеят без около една трета от храните си. Тези малки животинки са основен стълб в нашата екосистема. Над 80% от цъфтящите растения зависят от тяхното опрашване. Без тази помощ на пчелите голяма част от растенията няма да могат да произвеждат плодове и семена. Земята, хранителният режим на хората и оцеляването на много растителни и животински видове ще бъдат застрашени.

Суровият мед, които те произвеждат, се използва като лечебно средство и има различни ползи за здравето. Медът съдържа набор от растителни химикали, които действат като антиоксиданти. А те помагат за защита на тялото от увреждане на клетките, причинено от свободните радикали. Суровият мед е източник на различни количества витамини и минерали, аминокиселини, ензими и други полезни съединения. Прополисът в суровия мед има противогъбични и антибактериални свойства.

Пчелите намаляват в глобален мащаб, тъй като са изправени пред много заплахи. Разрастването на градовете и инвазивните земеделски методи намаляват местата, които пчелите някога са наричали дом. Изменението на климата и температурните промени нарушават поведението на пчелите. Друга голяма заплаха са паразитите и болестите. Затова тази година вместо да харчим пари за ненужни неща за Коледа, в партньорство с „Истински мед“ решихме да подкрепим българското пчеларство.