Увеличение на необлагаемите ваучери за храна за служители
България
България

Увеличение на ваучерите за храна от 60 лв. на 80 лв. от 2021 г.

27.11.2020

От януари 2021 г. работодателите ще могат да раздават на служителите си по 80 лева необлагаема месечна сума за ваучери за храна.

Edenred vaucher hrana 80 BGN

Уважаеми Партньори,

Радваме се да ви информираме, че като част от бюджетните мерки за следващата година, максималната необлагаема стойност на ваучерите за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО се увеличава от 60 на 80 лв.

Още в поръчките си за януари 2021 г. имате възможност да увеличите сумата на ваучерите за храна, които предоставяте на служителите си, от 60 на 80 лв. Увеличаването на стойността носи редица ползи за вас и вашите служители.

Защо да увеличите сумата на ваучерите за храна?

•    Спестявате допълнителни разходи за данъци и осигуровки
•    Подобрявате покупателната способност на служителите си във времена на криза
•    Повишавате производителността и мотивацията на служителите си и предотвратявате текучеството 

Асоциацията на операторите на ваучерите за храна, чиито председател е Идънред България, положи много усилия за това увеличение, тъй като сумата от 60 лв. не беше променяна от 2009 г. насам. Тогава тя е представлявала значителна част от минималната работна заплата и не отговаряше на настоящата икономическа реалност и на нуждите на повече от 450 хил. работещи българи, които получават ваучери за храна всеки месец.

Оставаме на разположение и ще очакваме вашите нови поръчки за 2021 г., които можете да направите на имейл адрес bulgaria@edenred.com.

Повече информация за ваучерите за храна, може да откриете тук.

Запознайте се с последните новини за ваучерите за храна. /актуализирани февруари 2022 г./

Поздрави,
Екипът на Идънред България