Увеличение на квотата за ваучери за храна за 2021 г.
България
България
Свържете се с нас
Онлайн чат

Увеличение на квотата за ваучери за храна за 2021

05.10.2021

Годишната квота за ваучери за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО за 2021 г. бе увеличена с 40 млн. лева.

Edenred Bulgaria Uvelichenie na vaucherite za hrana

С радост ви съобщаваме, че годишната квота за ваучери за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО за 2021 г. бе увеличена с 40 млн. лева. Така квотата за годината нарасна на обща стойност от 390 милиона лева и ще може в по-голяма степен да обслужи нуждите на работодателите и работещите, които получават ваучери за храна.

Решението за увеличението беше прието от Парламента като част от актуализацията на бюджета за 2021 г. Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България, чийто председател е Идънред България, положи много усилия, за да се стигне до увеличението, тъй като в противен случай квотата щеше да бъде изчерпана в края на септември. Предложението ни за увеличение беше подкрепено от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и от всички политически партии при окончателното гласуване в Парламента.

От началото на 2021 г. максималната необлагаема стойност на ваучерите за храна по Наредба 7 бе увеличена от 60 на 80 лв. Научете повече тук.

Вече половината от нашите клиенти се възползваха и увеличиха сумата на ваучерите за храна, които предоставят на служителите си. Направете своята заявка на: bulgaria@edenred.com или се свържете с нашите консултанти за безплатна консултация на: 02 / 974 02 20.