Увеличение на квотата за ваучери за храна за 2021 г.
България
България

Увеличение на квотата за ваучери за храна за 2021

05.10.2021

Годишната квота за ваучери за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО за 2021 г. бе увеличена с 40 млн. лева.

Edenred Bulgaria Uvelichenie na vaucherite za hrana

С радост ви съобщаваме, че годишната квота за ваучери за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО за 2021 г. бе увеличена с 40 млн. лева. Така квотата за годината нарасна на обща стойност от 390 милиона лева и ще може в по-голяма степен да обслужи нуждите на работодателите и работещите, които получават ваучери за храна.

Решението за увеличението беше прието от Парламента като част от актуализацията на бюджета за 2021 г. Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България, чийто председател е Идънред България, положи много усилия, за да се стигне до увеличението, тъй като в противен случай квотата щеше да бъде изчерпана в края на септември. Предложението ни за увеличение беше подкрепено от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и от всички политически партии при окончателното гласуване в Парламента.

От началото на 2021 г. максималната необлагаема стойност на ваучерите за храна по Наредба 7 бе увеличена от 60 на 80 лв. Научете повече тук.

Вече половината от нашите клиенти се възползваха и увеличиха сумата на ваучерите за храна, които предоставят на служителите си. Направете своята заявка на: bulgaria@edenred.com или се свържете с нашите консултанти за безплатна консултация на: 02 / 974 02 20.