Приходи за първото полугодие на 2022
България
България

Приходи за първото полугодие на 2022

01.08.2022

Групата на Edenred регистрира рекордни резултати за първото полугодие, водена от привлекателността на дигиталните си решения и от политиката си за иновации.

Финансови резултати на групата на Идънред за първата половина на 2022 г.

Групата на Edenred регистрира ускорен растеж през второто тримесечие на 2022 г.

Тези резултати са продължение на много доброто представяне за първото тримесечие, което доведе до настоящите рекордни резултати:

- Общи приходи от 922 милиона евро през първата половина на 2022 г., което е ръст от 21,7%  в сравнение с ръста от 18,1% спрямо първата половина на 2021 г.

  • Оперативни приходи от 891 милиона евро - ръст от 20,9%, в сравнение с ръста от 17,3% за предходната година
  • През второто тримесечие оперативните приходи са нараснали с 24,5%% в сравнение с ръста от 19,2% за предходната година
  • Други приходи от 31 милиона евро, което е с 10 милиона евро повече спрямо първата половина на 2021 г., задвижени от ръста на обема на бизнеса и по-високите лихвени проценти извън еврозоната

- EBITDA от 365 милиона евро - ръст от 23,6%, в сравнение с ръста от 22,0% за предходната година

  • Марж на EBITDA от 39,6% - ръст 1,3 в сравнение с предходната година

- Нетна печалба, дял на групата от 170 милиона евро - ръст от 27,5%
- Силно генериране на парични потоци, със средства от операции преди други приходи и разходи (FFO) от 299 милиона евро - ръст от 17,5%
- Нетен дълг: 1,06 билиона евро, значително по-нисък в сравнение с края на юни 2021 г. (1,45 билиона евро)

Групата на Edenred потвърди способността си да използва ефекта от мащаба

Този ефект произтича от мощността, технологията и гъвкавостта на дигитална платформа:

- Продължаващо внедряване на стратегията Beyond Food в социалните придобивки за служители, по-специално с бързото разширяване на предлагането на многофункционални придобивки във Франция (включително Kadéos, ProwebCE и Ticket Mobilité), интегрирани в мобилното приложение MyEdenred.
- Продължаващ успех на предложението Beyond Fuel, дължащ се на пълната дигитализация на решенията за управление на поддръжката на автопаркове, даващи достъп до широко портфолио от услуги.
- Продуктова и технологична иновация за обогатено омниканално потребителско изживяване, например с пускането на UTA EasyFuel® за мобилни транзакции за разплащане с карта директно на колонката за гориво
- Устойчив импулс за спечелване на нови партньори в недостатъчно проникнали пазари, като пазарите на МСП във Франция и Германия, задвижвани от внедряването на внимателно съобразени канали за продажба, както се демонстрира от успеха на платформите за онлайн продажби, които вече са налични в 14 държави.
- Амбициозна политика за ЕСУ с нефинансови показатели в съответствие с целите за 2022-2030 г.
- Решения, допринасящи за един по-добър свят, както е илюстрирано от новата глобална програма Move for Good, предназначена да съпътства клиентите на услугите за мобилност при техния зелен преход.

Групата на Edenred е позиционирана по-добре от всякога

Генерирането на устойчив и печеливш растеж в новия макроикономически контекст върви по план:

- Въз основа на силния си импулс на продажбите и платформа, която е все по-привлекателна благодарение на технологичните инвестиции, групата на Edenred е готова да улови възможностите от структурните тенденции, като по-широкото разпространение на дигитализацията и радикалните промени в работния свят.
- Групата на Edenred също трябва да се възползва от благоприятния макроикономически контекст – нарастващата инфлация прави решенията на Групата още по-привлекателни и води до допълнителни приходи, особено поради по-високите лихвени проценти.
- С оглед на тези фактори Групата се стреми към рекордно висока EBITDA между 770 милиона евро и 820 милиона евро в рамките на 2022 г., спрямо 670 милиона евро през 2021 г.

***

Бертран Дюмази, председател и главен изпълнителен директор на Edenred, коментира резултатите по следния начин: 

Бертран Дюмази, председател и главен изпълнителен директор на Edenred

„Благодарение на осезаемия импулс на растеж през второто тримесечие, групата на Edenred постигна рекордно представяне през първата половина на 2022 г. със силно увеличение на приходите. Оперативните приходи нараснаха с двуцифрени числа във всички бизнес направления и региони на Групата, а EBITDA достигна рекордно високо ниво за първото полугодие. Тези резултати показват, че Edenred успява да използва уникалните предимства на своята дигитална платформа, за да продължи навлизането си на пазара в новата макроикономическа среда. Решенията, които Групата предлага, привличат все повече клиенти, които ги разглеждат като възможност да увеличат покупателната способност на своите служители, да насърчат по-отговорно поведение или да затегнат контрола на разходите си. Сега Edenred е по-добре подготвена от всякога да следва траекторията си на устойчив и печеливш растеж през втората половина на годината и след това. Групата продължава да увеличава своите технологични инвестиции, които я превърнаха във водещ иноватор на своите пазари. В светлината на тези постижения, ние сме уверени в нашите перспективи за втората половина на 2022 г. и се стремим към рекордно висока EBITDA между 770 милиона и 820 милиона евро в рамките на цялата година“.

Разгледайте още:

Новината на официалния сайт на Групата на Идънред
Годишни финансови резултати за 2021
Приходи за първото тримесечие на 2022