Какво ново при ваучерите за храна през 2023 г.?
България
България

Какво ново при ваучерите за храна през 2023 г.?

04.01.2023

Чрез тази статия искаме да обобщим най-новата информация, засягаща ваучерите за храна през 2023 година, която трябва да знаете ако сте работодател, който предоставя купони за храна на служителите си или ако сте служител, който получава такива.

kakvo novo pri vaucherite za hrana prez 2023

На 30 декември 2022 г. беше обнародван Законът за удължаването на бюджета за 2022 г., с който се пояснява продължението на няколко разпоредби и се правят следните промени:

1.            Продължава действието на някои разпоредби на миналогодишния бюджет до приемането на нов за 2023 г. (размера на квотата от 1 млрд. лв., данъчното облекчение на ваучерите за храна до 200 лв. и използването на ваучерите за храна по Наредба Nº7 за битови сметки, туризъм и култура). Разгледайте търговската мрежа на Идънред България.

2.            След приемането на редовен бюджет за 2023 г. ще влязат в сила промени в ЗКПО, които фиксират сумата на ваучерите за храна на 200 лв. като постоянна разпоредба, а не като временна мярка.

Това до голяма степен се дължи на усилията на Идънред България и Асоциацията на операторите на ваучери за храна през годината.

Ако до този момент сте имали съмнение дали да поръчате ваучери за храна или дали да увеличите сумата на ваучерите на служителите си до 200 лв. на месец, защото мярката е била временна, то това вече не е така, затова може да го направите, като се свържете с нас.