Идънред България пусна първите си подаръчни екокарти
България
България

Идънред България пусна първите си подаръчни екокарти

02.11.2022

Идънред България пусна за продажба екокарти, направени от 85,5% рециклиран PVC материал и стана първият доставчик на придобивки за служители в България, който предлага подаръчни решения под формата на екокарти.

Подаръчна екокарта от Edenred

Идънред България си партнира с Mastercard®

Изработката на подаръчните екосъобразни карти на Edenred Bulgaria е осъществено в партньорство с Mastercard. Картите са изработени от 85,5% рециклиран PVC материал. Издават се от IDEMIA, един от иновативните доставчици на материали, покрили изискванията на Mastercard за доказано намаляване на въглеродния отпечатък. Така Идънред внедрява на практика ESG политики за екологично, социално и корпоративно управление в картовото си портфолио.

Специфичното на новите екокарти е, че са изработени от 85,5% рециклирано PVC и за опаковането им са използвани материали от рециклирана хартия. Клиентите ще продължат да се възползват от гъвкавостта при персонализирането на картите със специфични брандинг елементи и визуализации, перфектно адаптирани към техните нужди. 

Подаръчна екокарта - опаковка от рециклирана хартия

С избора си да използват екокарта от Идънред България клиентите се присъединяват и към кампанията на Mastercard за даряване на средства за засаждането на 100 милиона дървета до 2025 г.  За всяка трансакция с картата Mastercard дарява средства за засаждането на дървета.

Според скорошно проучване на Mastercard, 58% от потребителите са по-съзнателни за въздействието си върху околната среда, като 85% от тях са склонни да предприемат лични действия за борба с предизвикателствата, свързани с околната среда и устойчивото развитие на икономиката през 2022.

„Една от най-важните каузи, която Edenred подкрепя както на глобално, така и на местно ниво, е опазването на околната среда. Избрахме да предложим сред нашите подаръчни продукти екокарти - устойчиво решение, чрез което, заедно с нашите клиенти и партньори, ще редуцираме консумацията на пластмаса, ще намалим въглеродния отпечатък и ще допринесем за по-чиста околна среда“, сподели Меди Бенбугера, главен изпълнителен директор на Идънред България.

Екокартите на Идънред подкрепят кампанията "Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“

Кампанията „Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“, която Идънред България стартира, има за цел да достигне до служителите на компанията и до крайните потребители на услугите на Идънред България. Кампанията цели да информира за въглеродния отпечатък, който всеки от нас оставя и как можем да намалим негативното въздействие върху околната среда и същевременно как да пестим ресурси и средства от това. 

Подаръчните екокарти на Идънред ще допринесат за постигането на основната цел на кампанията – редуциране на консумацията на пластмаса и намаляване на въглеродния отпечатък, който оставяме.

С разработването на новите екокарти оставаме верни на целта на групата

Верни на целта на групата „Обогатяваме връзките завинаги", новите придобивки за служители, които разработваме, подобряват благосъстоянието и покупателната способност на работещите. Те увеличават привлекателността и ефективността на компаниите и спомагат за подобряването на пазара на труда и на местната икономика. Наградите за служители от Идънред България също така насърчават достъпа до по-здравословна храна и по-екологични продукти.