Какво отличава отговорните работодатели | Идънред България
България
България

Какво отличава отговорните работодатели?

20.01.2020

Научете какво правят отговорните работодатели за своите служители.

Освен служителите, работодателите също имат своите отговорности. Системното им изпълнение може да Ви спечели репутацията на сигурен и надежден работодател, който се грижи за хората, с които работи. Това е предпоставка да задържите лоялните си служители и да привлечете още добри специалисти. Отговорността е процес, а не еднократна инициатива. Тя е част от цялостната политика на компанията. Вижте кои са част от нещата, които отговорните работодатели правят, и как те се отразяват на бизнеса им:

Edenred blog 1

Зачитане и подкрепа за опазване на човешките права

Все пак служителите Ви са преди всичко хора, те имат своите права и свободи, които никой не може да пристъпва. Бъдете човек и след това работодател.

Спазване на трудовите норми

Отговорните работодатели не упражняват дискриминация по отношение на правото на труд и на професия. Те не допускат насилствения и принудителен труд, като също така зачитат и заплащат извънредния труд според установените разпоредби. В допълнение ефективно признават правото на колективния трудов договор и спазват неговите разпоредби.

Грижа за околната среда

Освен за собствения си бизнес, всеки отговорен работодател мисли и за ефектите, които предизвиква в околната среда. Той предприема превантивни подходи за опазването ѝ, ангажира се с природозащитни инициативи, в които участват служителите и ръководството. Работодателят насърчава и технологиите, щадящи природата.

Социални придобивки за служителите  

Ваучерите за храна са една от най-популярните и харесвани социални придобивки за служителите. Те се предоставят към месечната работна заплата. Ваучерите за храна са освободени от данъци и такси, осигуряват свободен избор на меню от страна на служителя и могат да се използват в над 10 000 търговски обекта в цялата страна. Те помагат за повишаване на цялостната мотивация и ефективност на служителите, както и за подобряване на имиджа на компанията. Носят чувство на удовлетворение и показват отговорността на работодателя към неговите служители.

Бъдещето е в ръцете на отговорните работодатели!