Как да създам коледно настроение на служителите си?
България
България

Как да създам коледно настроение на служителите си?

18.10.2021

6 чудесни начина да ангажирате служителите си тази Коледа.

Готови ли сте с коледното настроение във вашия бизнес?

Краят на годината наближава, а с него започва и трескавата подготовка за коледните празници. Надяваме се, че вече сте избрали място за коледното си парти или поне сте помислили за украса на офиса - вашите служители заслужават празнично настроение. Грижата за създаването му обаче не свършва дотук. Има много други начини, по които можете да възнаградите и ангажирате служителите си тази зима.

Ето нашите 6 предложения за коледно настроение на служителите ви:

1. Изберете благотворителна кауза

Коледна благотворителна кауза

Харесайте си благотворителна кауза и организирайте брънч за служителите си. Помолете хората да приготвят нещо за хапване вкъщи. В уречения ден служителите ви ще имат възможност до споделят приготвената от тях храна с колегите си. Храната може да се продава за символична сума, а събраните средства да отидат в подкрепа на избраната от самите тях кауза. Изберете си кауза от платформата на Time Heroes тук. 

2. Свържете служителите си с виртуални празнични дейности

Коледно състезание

Ако работите предимно от вкъщи, ето няколко идеи как да ангажирате служителите си и да поддържате забавлението през празничния сезон:

  • Организирайте празнично състезание по печене на коледни сладки или рисуване на коледни картини - служителите могат да изберат любима рецепта или да нарисуват коледна картина и да изпратят снимки на готовите сладки или картини по имейл до всички или да ги публикуват във фирмения социален канал. Останалите служители могат да гласуват за рецептата или картината, която им е харесала най-много. Победителят например получава готварска престилка или книга с рецепти, кухненски принадлежности или кошница с лакомства.
  • Насърчете служителите си да изровят старите си коледни пуловери от килера и да изпратят снимка с тях по имейл или да ги публикуват във фирмения социален канал. Книга по пощата е добър коледен подарък за победителя.
  • Организирайте състезание – коледно облекло на домашни любимци. Условието отново може да бъде пращане на снимката по имейл до всички или публикуване във фирмения социален канал. Победителят може да получи нови коледни играчки по пощата.

3. Организирайте церемония по награждаване

Церемония по награждаване на служители

Хората обичат да бъдат възнаграждавани за труда и усилията си. Наградите могат да бъдат чудесен начин да ангажирате служителите си и да ги уведомите, че оценявате тяхната упорита работа. Организирайте церемония по награждаване за служителите си. Не е задължително да е скъпо, всъщност можете да го направите в офиса - с кетъринг и напитки, един петък следобед или на онлайн среща с всички служители, ако работите от вкъщи.

Помислете за категории като:

  • Най-надежден човек в офиса
  • Най-организиран служител
  • Най-усмихнат колега
  • Най-добър в обслужването на клиентите

Можете дори да се включите някоя друга шеговита категория, за да гарантирате забавление на събитието, например „Най-добър перчем“ или „Най-разхвърляно бюро“. Уверете се, че всеки се чувства замесен и оценен.

4. Организирайте благодарствена церемония

Организирайте фирмен Ден на благодарността, като насърчите всички в компанията да изпратят електронна или хартиена благодарствена картичка на колегата, който им е помогнал по някакъв начин. 

5. Дайте възможност на служителите си сами да изберат своя подарък

Не забравяйте да припомните на служителите си, че цените съвместната ви работа. Така ще предотвратите синдрома на професионалното изчерпване (бърнаут), който се наблюдава все по-често. Когато служителите се чувстват оценени, те продължават да дават най-доброто от себе си всеки ден. Това настроение се усеща в цялата организация. Харесайте подходящи подаръци, поднесете ги на коледното парти или ги изпратете до домовете им.

Нашето предложение е Карта Подарък или Ваучер Подарък от Идънред, с които те сами ще могат да изберат подаръците си.

6. Изберете Карта или Ваучер подарък от Идънред

Дайте възможност на служителите си сами да изберат подаръка, от който най-много имат нужда!

Защо да изберетe Kарта или Ваучер подарък от Идънред?

  • Бърза поръчка и доставка
  • Лесно зареждате суми по картата и имате възможност да презареждате в бъдеще
  • Желан подарък, с който удовлетворявате персоналните желания на всеки служител

Какви са предимствата за вашите служители?

  • Всеки сам избира своя подарък
  • Чувстват се значими и оценени
  • Продуктите са лесни за употреба и широко приложими

Ако изберете Карта Подарък, допълнителният бонус от нас за тази Коледа е, че служителите ви могат да участват в голяма томбола с награди. За целта трябва да направят поне 1 трансакция със своята Edenred Mastercard карта в периода 1.12.2022 г. - 31.01.2023 г., да се регистрират в томболата. 

Какво могат да спечелят от коледната игра с награди?

  • 100 бр. Edenred Mastercard Gift Cards - всяка заредена с 50 лв.
  • 50 бр. ваучери за Техномаркет - всеки на стойност 100 лв. 
  • 50 бр. тримесечни абонамента за Storytel
  • 1 бр. телевизор SAMSUNG Ultra HD LED SMART TV, TIZEN, 43.0 "
  • 1 бр. конзола за игра Nintendo Switch 2k21, xkj100

Коледна игра с награди от Edenred и Mastercard