Служителите нa Идънред подкрепиха семейства в нужда
България
България

Служителите нa Идънред подкрепиха семейства в нужда

15.04.2022

Служителите на Идънред България подкрепиха инициативата "Подари празнична трапеза на възрастни хора от Северозапада".

От години българският Северозапад има славата на най-бедния регион в Европа. Много хора там живеят в бедност. Оказва се, че за тях е доста сложно да покриват ежедневните си нужди, а доходите им са недостатъчни да си позволят разходите, свързани с посрещането на празници. 

Подкрепа за местните общности и районите в нужда

За Идънред България е важно да подкрепя местните общности и районите в нужда. Затова във връзка с предстоящите великденски празници решихме да подкрепим инициативата Подари празнична трапеза на възрастни хора от Северозапада. Събирането на продуктите е организирано от групата “Бъди добър! Прави добро!”, която помага на около 2000 пенсионери от села в Северозападна България от 2014 г. насам. Двигателят на групата Мая Методиева печели Приз за действеност за 2021 г. от платформата за благотворителни активности Time Heroes. 

В списъка на Мая Методиева с нуждаещи се влизат около 2000 човека. Голяма част от тях са пенсионери от села в Северозападна България. За този празник екипът на Мая планира да зарадва и млади семейства в нужда, както и няколко дома - за възрастни хора, за хора с увреждания, за хора с умствена изостаналост и един център за настаняване на деца, където също ще бъдат раздадени продукти.

Закупихме хранителни продукти за нуждаещите се

Ние се вдъхновихме от каузата Подари празнична трапеза на възрастни хора от Северозапада и запретнахме ръкави да помогнем с каквото можем. Много благодарим на всички колеги, че взеха присърце предложението ни да подкрепим инициативата! Успяхме да напълним цяла кола с хранителни продукти и козунаци, които ще зарадват много възрастни хора и нуждаещи се за празника! Днес в офиса на Идънред България посрещнахме Мая Методиева, за да предадем продуктите, които закупихме.

Дарение за инициативата Подари празнична трапеза

Изкуство за благотворителност

Специални благодарности на Велина Атанасова, мениджър бизнес развитие в Идънред България, която е част от екипа „Посланици на доброто“ на Идънред България. Създадохме този екип с идеята да правим добрини и да помагаме сред местните общности, докато работим. Велина затвърди своя голям принос към екипа, като продаде 3 свои прекрасни картини и дари средствата от продажбата за закупуване на продукти за възрастните хора! 

Изкуство за благотворителностМного сме щастливи, че ще зарадваме нуждаещите се с помощта на служителите на Идънред България и групата на Мая Методиева “Бъди добър! Прави добро!”!