Идънред групата дари 35 000 EUR на "Лекари без граници"
България
България

Идънред групата дари 35 000 EUR на "Лекари без граници"

18.01.2021

Хиляди служители от групата се включиха в четвъртото издание на Edenraid и демонстрираха своята отдаденост и солидарност.

18.01.2021 г.Edenraid

В края на миналата годината Идънред България се включи в 4тото издание на Еdenraid - спортно събитие с благотворителна цел, което се провежда всяка година

От 1 октомври до 30 ноември 2020 г., четвъртото издание на Edenraid събра хиляди служители на групата от 46 държави по целия свят, които демонстрираха непоклатимата си отдаденост в момент, когато солидарността е важна повече отвсякога.

Въпреки трудните условия в много страни, над 2 500 участници изминаха общо разстояние от около 820 000 км., което е с 30% повече от миналата година, надхвърляйки многократно първоначалната цел от 500 000 км.

Идънред групата успя да направи дарение от 35 000 евро

Благодарение на това впечатляващо постижение, Идънред групата успя да направи дарение от 35 000 евро за неправителствената организация „Лекари без граници“ (Médecins Sans Frontières) в действията им срещу Covid-19. Дарението беше предадено символично на 8 януари 2021 г. на Тиери Аллафорт-Дюверже, генерален мениджър, MSF Франция, от името на всички служители на групата.

Бертранд Думази, президент и главен изпълнителен директор на Edenred, заяви: 

„Гордея се, за пореден път, от отдадеността на нашето голямо Edenred семейство, които подкрепиха „Лекари без граници“, организация, която се нуждае от нашата подкрепа повече от всякога в тези безпрецедентни времена.“

„Лекари без граници“ (Médecins Sans Frontières) е международна медицинска и хуманитарна организация, основана през 1971 г. в Париж от група журналисти и лекари. Осигурява здравно обслужване на хора по света, чийто живот или здраве са застрашени, особено в ситуации на конфликт, епидемии, пандемии, бедствия или изключване от здравеопазването.