Как да сме продуктивни при дистанционна работа | Идънред
България
България

Как да сме продуктивни при дистанционна работа?

23.03.2020

Научете как да бъдете продуктивни при дистанционна работа.

В условията на извънредно положение в България, много работодатели и техните служители преминаха на дистанционна работа. За някои компании това е добре позната практика, други обаче се сблъскаха с нея за пръв път. Разбира се, работата от разстояние има своите плюсове и минуси, но във време на подобна криза, тя е изключително добър  вариант.  

 

edenred tips

Ето нашите съвети как да бъдете продуктивни при дистанционна работа:

Спазвайте времето за работа и почивка

Работата от разстояние крие два риска  – или да  работите 24/7 без почивка, или да си почивате прекалено често. Най-лесният вариант е да спазвате работното си време, все едно сте в офиса. Не забравяйте да си вземете обедната почивка и кратките почивки през деня. Така ще сте по-продуктивни. 

Създайте си работен кът

Подредете всичко, което Ви е необходимо за работа, на едно място. Така ще се настроите на работен режим. Може да местите работния си кът – до прозореца или на друго място, за да стимулите мозъка и въображението си!

Облечете стегнато работно облекло

Това е чисто психологически трик, който ще Ви помогне да се концентрирате и приемете работата си по-сериозно. Да седнете на компютъра, веднага след като станете от леглото, определено не е най-продуктивният вариант!

Провеждайте срещите си онлайн

Това, че работите дистанционно не значи, че не може да провеждате бизнес срещи. Направете ги онлайн. По този начин работният процес няма да се нарушава, а и Вие ще получите част от социалното общуване, от което се нуждаете. Така работата Ви ще върви гладко, а Вие няма да се чувствате изолирани, оставайки си вкъщи.

Комуникирайте с колегите си

Всяка компания има предпочитана платформа за комуникация – използвайте я. Обсъждайте идеите си, изпращайте си отчети и следете както се случва с целия работен процес. Това ще Ви помогне да не се разсейвате и да работите в екип!

Бъдете дисциплинирани по време на дистанционната работа – това е най-ценният ключ към продуктивността!