България
Свържете се с нас 02/974 0220
Свържете се с нас
Онлайн чат
Поръчка онлайн

Как да сме продуктивни при дистанционна работа?

Вижте нашите съвети как да бъдете продуктивни при дистанционна работа:

В условията на извънредно положение в България, много работодатели и техните служители преминаха на дистанционна работа. За някои компании това е добре позната практика, други обаче се сблъскаха с нея за пръв път. Разбира се, работата от разстояние има своите плюсове и минуси, но във време на подобна криза, тя е изключително добър  вариант.  

 

edenred tips

Вижте нашите съвети как да бъдете продуктивни при дистанционна работа:

Спазвайте времето за работа и почивка – Работата от разстояние крие два риска  – или да  работите 24/7 без почивка, или да си почивате прекалено често. Най-лесният вариант е да спазвате работното си време, все едно сте в офиса. Не забравяйте да си вземете обедната почивка и кратките почивки през деня. Така ще сте по-продуктивни. 

Създайте си работен кът – Подредете всичко, което Ви е необходимо за работа, на едно място. Така ще се настроите на работен режим. Може да местите работния си кът – до прозореца или на друго място, за да стимулите мозъка и въображението си!

Облечете стегнато работно облекло – Това е чисто психологически трик, който ще Ви помогне да се концентрирате и приемете работата си по-сериозно. Да седнете на компютъра, веднага след като станете от леглото, определено не е най-продуктивният вариант!

Провеждайте срещите си онлайн – Това, че работите дистанционно не значи, че не може да провеждате бизнес срещи. Направете ги онлайн. По този начин работният процес няма да се нарушава, а и Вие ще получите част от социалното общуване, от което се нуждаете. Така работата Ви ще върви гладко, а Вие няма да се чувствате изолирани, оставайки си вкъщи.

Комуникирайте с колегите си – Всяка компания има предпочитана платформа за комуникация – използвайте я. Обсъждайте идеите си, изпращайте си отчети и следете както се случва с целия работен процес. Това ще Ви помогне да не се разсейвате и да работите в екип!

Бъдете дисциплинирани по време на дистанционната работа – това е най-ценният ключ към продуктивността!