Как да създам коледно настроение на служителите си?
България
Свържете се с нас
Онлайн чат
Поръчка онлайн

Как да създам коледно настроение на служителите си

18.10.2021

6 чудесни начина да ангажирате служителите си тази Коледа, въпреки дистанцията

Съвети за Коледа

Коледа чука на вратата... Готови ли сте с коледното настроение във вашия бизнес?


Краят на годината наближава, а с него започва и трескавата подготовка за коледните празници. Тази година ситуацията е утежнена от физическата дистанция, която се налага да спазваме. Докато компаниите обикновено празнуват това време на годината с офис парти, дейности след работа, коледни обеди и празнични декорации в офиса, сегашната работна среда не предразполага тези дейности да се проведат. Въпреки това надяваме се, че вече сте решили как да създадете празнично настроение на служителите си. Има много начини, по които можете да ги възнаградите и ангажирате и тази зима. 

Ето нашите 6 предложения за това как да създадем коледно настроение за служителите си:

1. Изберете благотворителна кауза
Харесайте си благотворителна кауза и организирайте служителите си да се включат към нея. Не е нужно да се срещате физически, за да направите добро заедно. Изберете си кауза от платформата на Time Heroes тук. 

Коледна благотворителна кауза

2. Свържете служителите си с виртуални празнични дейности
Ето няколко идеи как да ангажирате служителите си и да поддържате забавлението и през този празничен сезон:

 • Организирайте празнично състезание по печене на коледни сладки или рисуване на коледни картини - служителите могат да изберат любима рецепта или да нарисуват коледна картина и да изпратят снимки на готовите сладки или картини по имейл до всички или да ги публикуват във фирмения социален канал. Останалите служители могат да гласуват за рецептата или картината, която им е харесала най-много. Победителят например получава готварска престилка или книга с рецепти, кухненски принадлежности или кошница с лакомства.
 • Насърчете служителите си да изровят старите си коледни пуловери от килера и да изпратят снимка с тях по имейл или да ги публикуват във фирмения социален канал. Книга по пощата е добър коледен подарък за победителя.
 • Организирайте състезание – коледно облекло на домашни любимци. Условието отново може да бъде пращане на снимката по имейл до всички или публикуване във фирмения социален канал. Победителят може да получи нови коледни играчки по пощата.

Коледно състезание

3. Организирайте церемония по награждаване
Хората обичат да бъдат възнаграждавани за труда и усилията си. Наградите могат да бъдат чудесен начин да ангажирате служителите си и да ги уведомите, че оценявате тяхната упорита работа. Организирайте церемония по награждаване за служителите си. Церемонията може да бъде проведена в офиса (ако ситуацията позволява) или на онлайн среща с всички служители.
Помислете за категории като:

 • Най-надежден човек в офиса
 • Най-организиран служител
 • Най-усмихнат колега
 • Най-добър в обслужването на клиентите

Можете дори да се включите някоя друга шеговита категория, за да гарантирате забавление на събитието, например „Най-добър перчем“ или „Най-разхвърляно бюро“. Уверете се, че всеки се чувства замесен и оценен.

Церемония по награждаване на служители

4. Организирайте благодарствена церемония
Организирайте фирмен Ден на благодарността, като насърчите всички в компанията да изпратят електронна или хартиена благодарствена картичка на колегата, който им е помогнал по някакъв начин. 

5. Изпратете подарък на служителите си до домовете им
В ситуацията, в която се налага да работим от вкъщи, не забравяйте да припомните на служителите си, че цените съвместната ви работа. Въпреки че признанието е важно винаги, то е особено важно в тези предизвикателни времена. Като покажете на вашите служители, че оценявате тяхната упорита работа, ще предотвратите синдрома на професионалното изчерпване (бърнаут), който се наблюдава все по-често. Когато служителите се чувстват оценени, те продължават да дават най-доброто от себе си всеки ден. Това настроение се усеща в цялата организация. В настоящата ситуация харесайте подходящи подаръци и ги изпратете до домовете им. Нашето предложение е Карта Подарък или Ваучер Подарък от Идънред, с които те сами ще могат да изберат подаръците, които най-много биха искали да получат.

6. Изберете Карта или Ваучер подарък от Идънред
Дайте възможност на служителите си сами да изберат подаръка, от който най-много имат нужда!
Защо да изберетe Kарта или Ваучер подарък от Идънред?

 • Бърза поръчка и доставка
 • Лесно зареждате суми по картата и имате възможност да презареждате в бъдеще
 • Желан подарък, с който удовлетворявате персоналните желания на всеки служител

Какви са предимствата за вашите служители?

 • Всеки сам избира своя подарък
 • Чувстват се значими и оценени
 • Продуктите са лесни за употреба и широко приложими

Ако изберете Карта Подарък, допълнителният бонус от нас за тази Коледа е, че служителите ви могат да участват в голяма томбола с награди. За целта трябва да направят поне 1 трансакция със своята Edenred Mastercard карта в периода 1.12.2021 г. - 31.01.2022 г., да се регистрират в томболата и могат да спечелят гифт карта, заредена с 50 лв, телевизор, Xbox конзола, тримесечен абонамент за A1 Xplore мобилна телевизия или тримесечен абонамент за Storytel.

Коледна игра с награди Идънред                                                                                                                                                                 Направете запитване