На вода бе пусната лодката „Class40“ | Блогът на Идънред
България
България

На вода бе пусната лодката Class40 на Идънред

05.07.2021

Идънред Груп отвори нова глава в своето участие в океанските състезания. Новата платноходка Class40 беше пусната на вода и кръстена в петък.

Идънред Груп отвори нова глава в своето участие в океанските състезания

След шестмесечно строителство в корабостроителницата JPS Production в Бретан, новата платноходка Class40 беше пусната на вода и кръстена в петък, 11 юни 2021 г. в морския град La Trinité-sur-Mer. На церемонията присъстваха Edenred шкиперите Емануел Льо Рош, Базиле Бурньон и Бертран Думази (председател и главен изпълнителен директор). Mach 40.4 е най-новата платноходка, базирана на дизайна Manuard. Платноходката ще се състезава в Transat Jacques Vabre следващия ноември.

Edenred Bulgaria Class40

Раждането на лодка от ново поколение

На церемонията по кръщаването на Class40 в слънчевото градче La Trinité-sur-Mer присъстваха много служители на Идънред и ветроходни професионалисти. Всички са обединени от чувството на ентусиазъм, тъй като пускането на новата лодка представлява кулминацията на месеци работа. Новото поколение Class40 предоставя на екипа на шкипърите на Идънред  чудесен инструмент за постигане на големите им амбиции.

„Възможността да започнем ново приключение с лодка като Class40 е невероятна! Нямам търпение да я пуснем на вода и да започнем да тренираме, за да можем да видим какви ще бъдат резултатите. Петте месеца до Transat Jacques Vabre ще ни дадат време да опознаем лодката, за да започнем състезанието на живота си при най-добрите възможни условия “, каза Еманюел Льо Рош, капитан на Class40.

Edenred Bulgaria Class40

Съшкипер на Еманюел Льо Рош за Transat Jacques Vabre ще бъде Пиер Кирога

Transat Jacques Vabre е основната цел на сезона, като състезателите отплават за Мартиника от Хавър на 7 ноември 2021 г. За това състезание Еманюел Льо Рош ще бъде придружен от Пиер Кирога.

Пиер Кирога е опитен моряк от Бенето Фигаро и опитен състезател. Той носи титлата вицешампион и победител в състезанието Challenge Espoir, организирано от Center d’Entraînement Méditerranée. Пиер се включва в океанските състезания през 2016 г., след което през 2019 г. се присъединява към програмата Macif Skipper, която подкрепя млади таланти в морските спортове. Той се гордее с дълъг списък от постижения и солиден опит с Figaros.

Edenred Bulgaria Еманюел Льо Рош и Пиер Кирога

Винаги помнете мечтите си, защото те се сбъдват

Някои деца мечтаят да станат супер герои. От дете Еманюел Льо Рош (един от шкиперите на Class40) мечтае за морето, ветроходството, приключенията и безкрайния океан:

„Започнах да плавам много млад, участвах в много състезания, борих се упорито и станах шкипер. Винаги трябва да помним мечтите си. Днес мечтата от детството ми да учасвам в Route du Rhum е реалност. Идва момент, когато си казваш, че ако наистина искаш да сбъднеш мечтата си, сега е точното време, в противен случай това никога няма да се случи. Купих лодка, тренирах и потърсих партньор, който да ме подкрепи. Идънред се оказа перфектният партньор. Това е „човешка“ компания, свързваща различни аудитории, помагаща на служителите всеки ден. Споделяме едни и същи ценности като семплост и въображение. Важна е не победата, а пътят до нея. Важното е да сбъднеш мечтата си“.

През 2017 г. Идънред за първи път влиза в света на спонсорирането на спорта, избирайки ветроходство и позволявайки на Еманюел Льо Рош да се включи в първата си голяма надпревара. С този жест компанията популяризира основните си ценности: въображение, семплост и ангажираност.

Edenred Bulgaria спонсориране на ветроходство