Kампанията "Намали своя въглероден отпечатък"
България
България

Идънред България стартира кампания - Намали своя въглероден отпечатък

18.03.2022

Научете повече за кампанията на Идънред България "Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“

Кампанията „Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“

„Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“

Кампанията „Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“, която Идънред България стартира, има за цел да достигне до служителите на компанията и до крайните потребители на услугите на Идънред България и да ги информира за въглеродния отпечатък, който всеки от нас оставя и как можем да намалим негативното въздействие върху околната среда и същевременно как да пестим ресурси и средства от това.

Въглеродният отпечатък се определя от общите емисии на парникови газове, които отделните индивиди или организации причиняват на околната среда, изразени като еквивалент на въглероден диоксид.

В рамките на кампанията в блог секцията „Опазване на околната среда“ ще публикуваме полезни съвети за пестене на енергия, превенция на разхищението на храна и други теми. Ще споделяме тази информация в социалните си медии с идеята да популяризираме тези мерки сред широката общественост и така да въздействаме върху намаляването на въглеродния отпечатък.

Превърни старите си телефони в дръвчета!

Като част от кампанията „Намали своя въглероден отпечатък! Помогни на планетата Земя да диша!“ Идънред България се включи към ученическата инициатива Collect4life, чиято цел е да събира, рециклира и превръща старите и излишни телефони в дръвчета. За да подкрепим чудесната кауза, поставихме кутия на Collect4life в офиса на Идънред България. Там ще събираме ненужните ни телефони и ще ги предаваме за рециклиране, за да има повече дръвчета и свеж въздух.

Кутия на Collect4life в офиса на Идънред България

Спасявай храна всеки ден с Идънред България и FoodObox!

Предотвратяването на разхищението на храна намалява негативното въздействие върху околната среда, което производството, преработката и транспортирането на храна оказва. Ползи за околната среда от него са много по-големи в сравнение с рециклирането на хранителните отпадъци. Освен социалните и екологичните положителни въздействия от предотвратяването на разхищението на храна, проучванията показват положителна финансова възвръщаемост на инвестициите.

Като отговорна пред обществото компания за нас бе важно да намерим решение както за нашите партньорски обекти, които да могат да предотвратят изхвърлянето на храната, която продават, така и за крайните потребители. Така в партньорското семейство на Идънред България се появи още един член – Foodobox. 

Мисията на Foodobox е колкото е възможно повече храна да бъде оползотворена и да не попадне в кофите за боклук. Мобилното приложение Foodobox свързва заведения от хорека сектора с крайните потребители. Чрез него заведенията за хранене и хранителните магазини предлагат продукти, които не са се продали през деня, с намаление от поне 40%. Потребителите на приложението запазват своята кутия изненада, отговаряща на категория по вкуса им, след което я вземат на място от обекта в избран часови диапазон. С всяка спасена от потребителите кутия парниковите емисии се намаляват с около 2.5 кг.

Научете още: 

Как да намалим своя въглероден отпечатък?

Идънред България и Foodobox